Gerard N. Borst – Biografiebesognes

Waar is de pensioengast? Antwoord (bij wijze van spreken): op het tweede eiland van het personage Cathcart in D.H. Lawrence’ verhaal ‘The man who loved islands’. Vrij van ambities en verlangens ben ik daar, verdomd als het niet waar is, gelukkig. Ik werk aan de biografie van de schrijver Israël Querido (1872-1932). Zal die gepubliceerd worden? Het kan mij zeker wat schelen, maar een uitgever heeft zich nog niet gemeld en zelf heb ik evenmin contacten in die richting gezocht. Wel gemeld heeft zich een literair tijdschrift, dat een groot Querido-artikel wil — for your information: het is in de maak. Een huishoudster hebben we niet; een buitenechtelijke relatie kan het verblijf op het tweede eiland niet verpesten. Op de verlatenheid verschijnen nog zeilen. En ingesneeuwd raken, lot dat Cathcart treft, is bij de huidige stand van het klimaat natuurlijk uitgesloten.


Lees mijn berichten.